Bursa Masaj Salonu
Son zamanlarda İsveç denildiğinde aklımıza artık buzlarla kaplı coğrafyası ya da güzeller güzeli başkenti Stockholm gelmiyor. İsveç diyetinin yanı sıra İsveç Masajı da son zamanların gözdesi. İsveç masajını diğer masaj türlerinden ayıran yanı ne, neden bu kadar tercih ediliyor gelin hep birlikte bir göz atalım.
İsveç Masajı Nasıl Yapılır?
İsveç masajı uzman terapistler ve masörler dışında kişilerin kendi kendilerine veyahut başkalarına uygulayabileceği bir masaj türü değildir. İsveç masajı ile tüm vücudun ya da belirli alanların kan dolaşımını hızlandırıp, boku ve hücresel canlanma gerçekleştirilir. İsveç masajı sayesinde hücre ve dokuların yenilenmesi ve kan dolaşımının hızlandırılmasıyla metabolizmanın da hızlanıp düzenlendiği gözlenmiştir. Aynı zamanda masajla paralel olarak as gerilmelerinde azalma olduğu bilinmektedir.
İsveç masajı genel olarak belirli sağlık problemlerine yardımcı alternatif bir tedavi yönetimi olarak kullanılsa da aynı zamanda son zamanlarda gün içinde yaşanılan gerginlik ve stresin vücuttan atılmasına yardımcı olduğundan tercih edilmektedir.
İsveç Masajı Yöntemleri
İsveç masajının birden fazla uygulanış yöntemi vardır. Sıvazlama, darbeleme, yoğurma, germe, baş ve diğer parmaklar ile baskı bu yöntemlerden en sık kullanılanlarıdır.
İsveç Masajı
Sıvazlama(Öfleraj): sıvazlama masaj uygulama yöntemleri içinde en klasik ve hemen hemen her masaj türünde var olan bir uygulamadır. İsveç masajında da tercih edilen yöntemlerden biridir. Herhangi bir bölgeyi veyahut tüm vücudu sıvazlama işlemi tek ya da çift el ile avuç içi ile yapılır. Avuç içinin yanı sıra elde bel olarak adlandırılan kalın kaslar ile de gerçekleştirilebilir. Vücutta özellikle bacaklara İsveç masajı uygulanacağında sıvazlama yöntemi tercih edilir.
Yoğurma(Petrisaj): Tek veya çift el kullanılarak yapılan yoğurmanın amacı kaslara belirli uyaranlar göndermektir. Yoğurma tekniği adından da anlaşılacağı gibi hamur yoğurma işlemi ile aynıdır. Sıvazlama tekniğinden farklı olarak yüzeysel bir etki değil, deri altı dokularına etki edilmektedir. Her masajyönteminde olduğu gibi İsveç masajında da yoğurma tekniğini gerçekleştirecek olan masörün kas ve kas yapılarına oldukça hâkim olması gerekmektedir.
İsveç Masajı
Germe-Çekme (Friksiyon): Dairesel hareketler ile vücudun belirli bölgelerine baş parmaklar ve eldeki kalın kaslar ile yapılan bir harekettir. Bu harekette uygulanan basınç kişinin vücut ve doku yapısına göre farklılık göstermektedir.
Darbeleme (Tapotement): Kasları hareket ettirmeye başlamadan önce darbeleme yöntemi uygulanır. Avuç içlerinde yumurta tutuluyormuş gibi hafif bir yumru yapılır. Yumruk içerisindeki hava vurma-çekme hareketleri ile kaslara yöneltilir. Bu harekette yumuk içerisinde havanın olması oldukça önemlidir zira hava olmadığında kişinin kaslarına yumruk ile vuruluyormuş gibi olur. Bu durumda kaslar üzerinde acıya yol açar. Diğer yöntemlere nazaran darbelemedeki amaç kan dolaşımını hızlandırmak değil kas dokusu içerisindeki damarların belirli bir ölçekte genişlemesini sağlamaktır.